Tuesday, 20 December 2005

Besøg hjemmefra: Billeder fra Keoladeo National Park

Efter turen til ørkendelen af Rajasthan tog jeg mine forældre med til edt mere frugtbare øst, hvor nationalparken Keoladeo ligger. Det er en af verdens vigtigste ynglepladser for fugle, både fastbende og trækfugle. I vores to dage i parken så vi hjorte, antiloper, sjakaler, en pythonslange, ugler, isfugle, papegøjer, kraner, storke og et utal af andre fugle og dyr.

Indiske byer kan godt være ret hektiske, overfyldte og beskidte og så er det faktisk utroligt forfriskende, at komme ud i naturen, hvor der er ro, plads og frisk luft. Et virkelig godt sted at besøge.


Ole på cykel inde i parken.


Far og mor på cykel, samme sted


"Painted storks". Kender ikke det danske navn, men der var tusinder af dem!


En python-slange! Måske turens højdepunkt for mit vedkommende. Disse slanger lever vildt i parken og man kan komme inden for få meter af dem. Dette eksemplar var ca. 2 meter lang. Man kan lige akkurat ane snuden stikke op bagfra ca. midtvejs på dens krop (Klik på billedet for at se det mere tydeligt).


To små ugler - en han og en hun - der hver dag sover sammen side om side i denne lille hjerteformede åbning i træet. Meget romantisk scene og et hit hos damerne :oP


En typisk scene fra parken. Masser af lavt vand, som fuglene elsker. Et sandt paradis for enhver trækfugl.


Solen går ned over mennesker og dyr i Keoladeo...

No comments: