Monday, 12 December 2005

Besøg hjemmefra: Billeder fra Jaipur

Da mine forældre havde haft et par dage til at akklimatisere sig tog jeg dem med på en tur til ørkenstaten Rajasthan. Først tog vi til Jaipur, også kendt som "The Pink City", ifølge myten fordi den blev malet lyserød (gæstfrihedens farve) i anledning af Prins Alberts besøg for efterhånden mange, mange år siden.

En af de mange lyserøde (eller måske snarere kanstanjefarvede) bygninger. Vindenes Palads hvor kongens mange konkubiner kunne sidde og skue ud på markedslivet uden at blive udsat for upassende blikke fra de almindelige borgerlige herrer.


Slangetæmmere. Mest (dvs. udelukkende) til ære for turisterne.


Amber Fort lidt udenfor Jaipur. Bemærk de badende elefanter.


Hele familien foran et lystpalads midt ude i søen.


Mor og jeg aflæser det største solur jeg nogensinde har set. Flere hundrede år gammelt og kronjuvelen i et fantastisk astronomisk observatorium.


Trafikprop i Jaipur. Indere har nogle gange lidt svært ved at forstå, at det ikke kan lade sig gøre at passere en smal passage i både højre og venstre side, når der også kommer trafik fra den anden side. De burde lære det, taget i betragtning, at de er over 1 milliard mennesker, som skal kunne komme frem blandt hinanden.

No comments: