Tuesday, 4 October 2005

Varanasi

For efterhånden en del uger siden var vi i det centrale Indien i byen Varanasi, som er hinduernes helligste by. Byen ligger ved den helligste af alle floder, Ganges, og er et centrum for et mylder af religiøs aktivitet. Hinduerne tror på, at den der bader i Ganges renser sjælen for alle dens synder, så hver morgen fyldes byen med badende, der får adgang til floden via de hundreder af såkaldte ghats (trin ned til floden). Det kan godt være, at floden kan rense synder, men til gengæld er den ikke selv blevet renset for de mange tungmetaller og kemikalier der udledes af storindustrien længere oppe ad floden. Buddhismens fødested findes i øvrigt blot 10 km. fra Varanasi, så det er virkelig et helligt sted.

En af Varanasis mange ghats. Her med en moské i baggrunden. Adgang til ghat'en fås fra den lille passage man kan se helt til venstre.

Ikke kun mennesker bader i Ganges. Også køer og vasketøj får en tur i det kølende, men ret beskidte vand.
En begravelses-ghat. Her kremeres døde hinduer (jo højere kaste, jo højere oppe) før deres aske spredes ud over Ganges. Det sted man kan se her er det absolut helligste sted for alle hinduer.
En af de mange badende i Varanasi. Røgen fra kremeringen kan ses i baggrunden.

No comments: