Wednesday, 31 August 2005

Flere billeder fra Agra m.m.

Ja, jeg ved godt jeg har forsømt min weblog i noget tid. Dels har der været meget travlt, dels har jeg været en del syg. Men jeg skal prøve at oppe mig. Her kommer i hvert fald et par billeder fra sidste uge.

Steffen (t.v.) og Thøger foran Taj Mahal:


Byggestativ "indian style" ved Agras røde fort. Et imponerende fæstningsværk og palads, som er langt mere betagende end sit søsterfort i Delhi:


Qutub Minar i Delhi. En af Indiens ældste moskeer og minareten, som også er Indiens højeste tårn. I mange år tjente den ikke kun religiøse formål, men fungerede også som vagttårn. Den er rægti høj:


Et billede fra min fødselsdag d. 23. august. Et kvart århundrede er det blevet til...

Thursday, 25 August 2005

Billeder fra Agra, del 1: Taj Mahal

I weekenden var vi i Agra, som ligger et par timers kørsel fra Delhi. Byen suværent mest kendte attraktion er det fantastiske mausolæum, Taj Mahal. Jeg bringer her et par billeder jeg tog af det. Senere vil der komme flere billeder af Agra.


Det klassiske vue over Taj Mahal:

Ornamentation på Taj Mahal. Disse mønstre er skabt ved at sten er sat ind i marmoren. Helt fantastisk lavet:

Indgangsportalen. Det er lidt svært at se på billedet her, men marmoren i toppen af halvkuplen er lavet med en helt speciel effekt, som får den til at se krøllet ud:
Taj Mahal, set fra Delhis røde fort et par kilometer væk:

Friday, 19 August 2005

Er Esben blevet voksen?

I mange år har jeg nu fået skudt i skoene, at jeg ikke er rigtig voksen fordi jeg ikke har drukket kaffe. Det har været tilfældet dels på universitet, dels fra venner og dels fra min retsformand. Men nu er det sket. Efter de første tre uger på ambassaden er jeg røget med på vognen, og nyder med stor fornøjelse en kop kaffe med en enkelt kiks om formiddagen. Tænk, hvad jeg er gået glip af i disse mange år!

Jeg har i øvrigt endelig fået godkendt den eksperimentbaserede opgave jeg skrev sammen med min kammerat Søren Weber om "Forhandling og straf". Der var store problemer med at få den godkendt, da vi fejlagtigt havde skrevet på forsiden, at den indeholdt flere ord end den faktisk gjorde. Ret dumt af os, men det gik i sidste ende og vi fik 11 :o)

Saturday, 13 August 2005

Fest hos de danske drenge!

I går holdt vi fest for nogle af vores nye venner. Vi var folk fra Indien (Nagaland), DK, UK, Kina og Thailand. Simpelthen en fantastisk fest, som man måske kan se på billederne (Min flash er desværre alt for kraftig, så det giver det hele et ret hospitalsagtigt udseende - sådan var det slet ikke):

Festen ved at starte
Gang i den på dansegulvet (I den sorte skjorte ses Steffen, og i den hvide skjorte Thøger, mine to medpraktikanter, som begge sidder i handelsafdelingen)

Et stemningsbillede uden blitz

Friday, 12 August 2005

Billeder af byen

Så kom der nogle billeder fra Delhi by. Fra oven:

- Gadebillede foran Jain templet, som er mest kendt for sit fuglehospital (billeder kommer af det senere)

- Alm. scene fra Old Delhi

- Lotus-templet, som tilhører Bahai-trosretningen (En slags teosofi, hvor man tror på at der elementer af sandhed i alle verdensreligioner)

- Lokale turister foran Delhis røde fort (Lal Qila), bygget under mogulerne i 1648
Thursday, 11 August 2005

Om alt det sociale (fællesmail 3 fra Indien)

Hej alle sammen.

Jeg har nu været i Indien i snart tre uger, og der begynder så småt at tegne sig konturerne af en hverdag. Jeg har arbejdet på ambassaden næsten to uger, så man begynder at få en fornemmelse for hvordan de næste 6 måneder vil forløbe.

Hver morgen startes med en god omgang frugtsalat som Kasthuri og Jaya har tilberedt dagen forinden. Derefter tager vi på arbejde, hvor vi møder kl. 9. Jeg vil egentlig ikke sige så voldsomt meget om arbejdet på ambassaden (til dels af hensyn til min tavshedspligt), udover at jeg synes det er gået fint foreløbig. Jeg har fået lejlighed til at læse rigtig mange indiske aviser og nyhedsmagasiner, og har arbejdet med at lave nogle indberetninger om den politiske situation og div. andre småjobs. Jeg lærer meget om indisk politik, og får et godt indtryk af livet som diplomat.

Generelt synes jeg at stemningen på arbejdet er god, og jeg kan godt li’ min chef. Vi er (inkl. praktikanter) 9 danskere og derudover masser af lokalt ansatte, både akademiske og chauffører/altmuligmænd. Generelt er alle søde og venlige, og faktisk har en indisk pige, som arbejder i arkivet, været god til at tage os ud og møde hendes venner. I morgen har vi så en stor fest i vores lejlighed, hvor de (og et par stykker andre) får lejlighed til at besøge vores hjem.

I det hele taget kører det rigtig godt socialt. Vi tre gutter fungerer godt sammen, på trods af at vi er meget forskellige typer. Det hjælper nok meget af man har sin dør, som man bare kan lukke hvis man trænger til fred. Men generelt befinder vi os godt i hinandens selskab og vi har da også tilbragt lange nætter i lejligheden med diskussioner om både politik, livet og alt muligt andet. Steffen og jeg (den sidste praktikant hedder Thøger) er faktisk begyndt at gå til tennis sammen – i aftes spillede vi vores første ét-sæts kamp. Det er rigtig billigt og godt her i Delhi, så det er om at bruge muligheden.

På mandag skal vi spille med den finske praktikant Ulla, som er en anden af vores nye venner. Hende har vi også aftalt en tur op i bjergene med i september. Egentlig skulle vi i denne weekend have været i Dharamsala, hvor Dalai Lama har sit eksilresidens og hilser personligt på mange besøgende, men den tur blev aflyst da vi ikke kunne få togbilletter. Så nu tager vi i stedet med Ulla på et senere tidspunkt, hvor vejret også skulle være bedre deroppe.

Der er egentlig mange ting at berette, men jeg kan ikke nå det hele i denne omgang. Men jeg håber ovenstående giver et indtryk af, at vi er faldet godt til rette og nyder vores tid til fulde i selskab med både danskere, indere og andre nationaliteter. Kedelige øjeblikke er der i hvert fald ikke mange af.

Næste gang vil jeg prøve at berette lidt mere om mit foreløbige indtryk af Indien, både Delhi by og i det hele taget.

Sunday, 7 August 2005

Flere billeder - nu af mit værelse

Hermed følger 2. del af min billedserie. Denne gang billeder af mit værelse. Der vil snart komme en tekstupdate om, hvad jeg går og laver. Der vil også snart komme billeder fra Delhi by og af vores kvarter her i Vasant Vihar.Tuesday, 2 August 2005

Billeder af lejligheden i New Delhi

Så har vi fået Internet i lejligheden. Så det gør det også nemmere for mig at lægge nogle billeder ud. Jeg starter med et par billeder af vores lejlighed, og så lige et stemningsbillede fra Delhis gader.

Der kommer flere billeder af andre ting, herunder mit værelse (når jeg har fået ryddet op derinde).